• 1011 Budapest, Vám utca 2, fsz. 2

Aljzatbeton? Szeretne egy jó aljzatot? A KERA Bt. benne van!

Miért mi? Egyrészt azért, mert ezen a piacon meglehetősen hosszú múlttal, amiből következően kellő tapasztalattal rendelkezünk, hiszen 2022-ben a KERA BT. már 30 éves lesz.

Másrészt azért, mert a tevékenységünk, ami az építőipari segédanyagok forgalmazása és ehhez kapcsolódó szolgáltatások – aljzatbetonbeton nedvességmérés, aljzatbetonbeton mintavétel szilárdsági vizsgálatokhoz, műszaki tanácsadás, műszaki szakvélemény készítés, szakmai továbbképzések szervezése és tartása – kapcsán a tanácsadással is megrendelőink rendelkezésre állunk.

Mit forgalmazunk?

  • Németországból importált speciális adalékszereket. Szállítónk a Knopp Vertriebs G.m.b.H.
  • forgalmazzuk a Mapei Kft, a Durostone Kft., a Botament, az MC-Bauchemie, a Tolnatext a Fiberguru Kft., a Fiber Technology Kft. speciális termékeit.

Valamennyi általunk forgalmazott termék különleges, néha teljesen egyedi igényeket elégít ki. Üzletpolitikánk, hogy tömegtermékeket nem árusítunk egyáltalán és ez a jövőbeni terveink között sem szerepel.

Fő termékcsoportunk a Knopp Chemie G.m.b.H. Contopp, és Systopp márkanév alatt gyártott esztrich adalékszerek és esztrich kezelő műgyanták.

Előzetesen felmérjük az érdeklődő igényét annak érdekében, hogy ügyfeleinknek csak olyan megoldásokat javaslunk, ami megfelelő megoldást nyújt az ő problémájukra. Ehhez természetesen szükség van arra, hogy alaposan ismerjük a kérdéses műszaki igényt. Nem várható el megbízóinktól, hogy magas szintű műszaki tudással rendelkezzenek ezen a területen, ezt biztosítják a mi több évtizedes szakmai tapasztalataink. Segítünk felismerni a nehézségeket, és megoldási lehetőségeket kínálunk. Minden esetben meghagyjuk a döntés jogát és lehetőségét a megbízónak, így amikor már minden szükséges információ birtokában van, a saját igényeihez alakítva választhatja ki a számára legmegfelelőbbet.

Az általunk tett javaslatokkal olyan költséges problémákat előzhetnek meg, amelyek egyenként is többe kerülhetnek, mint a mi megoldásaink.

Mi az aljzatbeton, vagy cementesztrich?

Az aljzatbeton, vagy cementesztrich olyan egy, vagy több rétegű habarcs, amelyet az építés helyszínén dolgoznak be, közvetlenül a lényegében vízszintes, vagy lejtésben lévő fogadó felületre, vagy egy közbenső rétegre, vagy szigetelőrétegre. Aljzatbeton esetén erre azért van szükség, hogy

  • meghatározott padlószintet érjenek el,
  • fogadórétegként szolgáljon padlóburkolathoz,
  • kopórétegként szolgáljon.

Az esztrichekkel szemben támasztott követelményeket leginkább a rákerülő rétegrendek és a fogadófelület határozzák meg. Ritkábban, főleg ipari környezetben és burkolatlan aljzatbeton felület esetén kell foglalkozni a terhelésekkel, igénybevételekkel.
Aljzatbeton tekintetében hazánkban az esztrich legismertebb és leggyakrabban használt fajtája a cementesztrich. Kötőanyaga a cement. A cementesztrich olyan habarcs, amelynek adalékanyag szemcseszerkezetét és keverék összetételét a legkedvezőbbre állítják be a sajátos felhasználási célhoz.